Условия формирования расплавов в архее - Усенко, О.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Розглянуто різницю перебігу глибинних процесів в археї та фанерозої, яка проявлена у відсутності ініціального плавлення, тривалості процесу активізації, площі її прояву, складі активних компонентів у розплавах астеносфери архею.