Тлумачення художніх та біблійних “Вічних ідей” Дмитром Донцовим-літературознавцем (за книгою “Дві літератури нашої доби”) - Колкутіна, В.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті досліджується літературознавча концепція оригінального критика 20–30-х років ХХ століття Дмитра Донцова. Зокрема, визначаються терміни “вічний образ” та “вічна ідея” в рецепції науковця. В основі “вічної ідеї” – філософсько-інтелектуальне, світоглядне мислення митця. Доводиться, що у статті “Криве дзеркало нашої літератури” можна виокремити сукупність таких “вічних ідей”: художньої (створеної на основі літературного твору), біблійної, античної, філософської, історичної. Ключові слова: “вічний образ”, “вічна ідея”, рецепція.