Інфернальний текст у творчості Кирила Транквіліона-Ставровецького та Миколи Хвильового - Харлан, О.Д. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті аналізуються особливості художнього втілення інфернального простору у творчості Кирила Транквіліона-Ставровецького та Миколи Хвильового. Увага акцентується на відмінностях художнього світу людини Бароко та модернізму. Ключові слова: бароко, модернізм, інфернальний, катастрофізм.