Професор Леся Олексіївна Ставицька (24 листопада 1962 — 7 серпня 2010) - Труб, В.; Сукаленко, Т. (Українська мова, 2010)
Українське мовознавство зазнало тяжкої, непоправної втрати — раптово, до болю дочасно пішла з життя доктор філологічних наук, завідувач відділу соціолінгвістики Інституту української мови НАНУ, професор Леся Олексіївна Ставицька.