Польський славіст про українсько-російську вербальну «дорогу навпростець» - Масенко, Л. (Українська мова, 2010)
Рецензія на книгу: Bracki Artur. Surżyk: Historia i teraźniejszość. — Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego. — Gdańsk 2009. — 273 s.