Вплив стороннього струму на деформацію гнучких кільцевих пластин змінної жорсткості в магнітному полі - Мольченко, Л.В.; Нарольський, М.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Розглядається вплив змінного стороннього струму на напружено-деформівний стан гнучкої кільцевої пластини змінної жорсткості. Проводиться аналіз електромагнітних ефектів кільцевої пластини змінної жорсткості за двома напрямками під дією нестаціонарного магнітного поля в геометрично нелінійній постановці. Наводяться чисельні приклади і графіки, які ілюструють вплив зміни стороннього струму на напружено-деформівний стан кільцевої пластини.