Екранування нестаціонарних хвиль клиноподібним пружним включенням - Гуляєв, В.І.; Луговий, П.З.; Заєць, Ю.О. (Доповіді НАН України, 2011)
Поставлено задачу про поширення і екранування (слабких ударних) хвиль у пружному середовищі з клиноподібним включенням. На основі променевого методу запропоновано методику геометричної побудови фронтів відбитих і заломлених хвиль на поверхнях розділу та обчислення їх інтенсивностей, а також досліджено ефект екранування розривних хвиль у випадках з'єднання середовищ без проковзування і з проковзуванням на площинах контакту.