Комп'ютерне прогнозування фармакологічної активності L-карнітину на основі структурної формули - Гуніна, Л.М.; Чекман, І.С.; Горчакова, Н.О.; Небесна, Т.Ю.; Олішевський, C.В.; Головащенко, Р.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Проаналізовано відомі види фармакологічної активності L-карнітину, а також наведено результати прогнозування поки що невідомих видів активності даної сполуки на основі структурної формули за допомогою комп'ютерної програми PASS Inet. Описані біохімічні механізми, які обгрунтовують доцільність застосування L-карнітину в спортивній медицині та в практиці спортивної підготовки. Визначені подальші напрямки експериментальних і клінічних досліджень фармакологічної активності карнітину.