Вплив пептидоглікану Staphylococcus aureus Wood 46 на дозрівання дендритних клітин in vitro - Позур, В.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Досліджено вплив пептидоглікану S. aureus Wood 46 на функціональне дозрівання дендритних клітин in vitro. Показано, що обробка незрілих ДК пептидогліканом приводить до підвищення ступеня їх зрілості, що виявляється в зростанні рівня експресії поверхневих маркерів HLA-DR та CD86. Обробка ДК пептидогліканом у концентрації 2 мкг/мл спричиняє підсилення здатності цих клітин індукувати проліферацію алогенних лімфоцитів.