Реакційноздатні похідні ріпакової олії для полімерних компаундів - Віленський, В.О.; Керча, Ю.Ю.; Дмитрієва, Т.В.; Гончаренко, Л.А.; Бортницький, В.І.; Глієва, Г.Є. (Доповіді НАН України, 2011)
Продукти хімічної модифікації ріпакової олії (РО) досліджено FTIR спектроскопічним, мас-спектрометричним, теплофізичним, термогравіметричним методами. Встановлено, що нарощування молекулярної маси РО зменшує її здатність до кристалізації та полегшує термодеструкцію. Поява в ланцюзі РО епоксициклів або гідроксильних груп змінює характеристики термічної стійкості продуктів.