Особливості використання сугестивних та маніпулятивних технологій у сучасному англомовному політичному дискурсі - Ільницька, Л.Л. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2010)
Політичний дискурс визнано складним симбіозом вербальних та невербальних засобів, які при взаємодії здійснюють вплив на підсвідомість адресата, а їх використання вимагає від політика високого рівня комунікативної компетентності. У статті пропонується комплексний аналіз лексичних, риторичних та стилістичних прийомів, за допомогою яких здійснюється маніпулятивний та сугестивний мовленнєвий вплив на адресата сучасного американського політичного дискурсу.