Прикметниковий суперлатив як виразник предикативної ознаки - Кравцова, О.О. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2010)
В статті розглядається прикметниковий суперлатив як спеціалізований мовний засіб, пристосований для відображення критичних точок вияву якості, а отже і міри речей на описовому рівні. Досліджено особливості його функціонування в якості предикатива в різних типах текстів, яким притаманний високий рівень мовленнєвої впливовості.