Світоформуючий дискурс в аспекті інтердискурсивності (на прикладі дискурсу політичної філософії і прав людини ООН) - Малиновська, І.В.; Трусов, С.С. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2010)
Досліджуються інтердискурсивні зв’язки англомовних дискурсів політичної філософії і прав людини ООН. Постулюється, що завдяки екзекутивної функції дискурсу ООН, концепти політичної теорії лексикалізуються як ключові слова епохи і стають провідниками символічного примушення до певних способів світосприйняття, цінностним орієнтаціям і моделям поведінки.