Інтернаціоналізми та «хибні друзі» як проблема перекладу - Смущинська, І.В. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2010)
Стаття присвячена аналізу інтернаціональних слів і проблемам формального і семантичного характеру, що пов’язані з ними. Розглядається не лише мовознавчий, але й перекладознавчий аспект проблеми. Звертається увага на процеси створення "хибних друзів" перекладача.