Зооморфні й вегетативні метафори як імпліцитні порівняння у англомовному науковому дискурсі - Шаля, О.І. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2010)
У статті розглянуто зооморфні та вегетативні метафори у англомовному науковому дискурсі. Вони функціонують як культурно-специфічні лексичні одиниці, що відображають світосприйняття англо-американської мовної спільноти, і виступають когнітивним механізмом розкриття глибинної сутності наукових понять і явищ. У фокусі розвідки також знаходяться етимологія і оцінний потенціал зооморфних і вегетативних метафор, котрий втілюється у позитивній, негативній та іронічній оцінках.