Сучасна лінгвотермінографія і принципи створення нового словника-довідника української лінгвістичної термінології - Жалай, В.Я.; Биховець, Н.М.; Линник, Т.Г.; Пархоменко, А.Ф.; Рахманова, І.І.; Рубашова, Л.М. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2011)
У статті аналізується сучасний стан лінгвотермінографії. Завдання та шляхи (способи) укладання нового словника-довідника лінгвістичної термінології з використанням реєстрових україномовних термінів, формулюються у світлі нових надбань та проблем укладання сучасних словників. Довідник ставить своїм завданням зафіксувати та пояснити мовознавчі терміни, виражені однослівно або словосполученням, на базі української мови та подати їх відповідники в російській, англійській, французькій, німецькій та іспанській мовах. При обговоренні питання термінів та структури статті особлива увага приділяється специфічно мовним особливостям термінів, а також зонам опису статті реєстрового слова.