Формування комунікативної компетенції засобами мистецтва в процесі навчання іспанської мови - Авксентьєва, О.І. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2011)
У статті розглядається мистецька педагогічна технологія навчання іспанської мови. Інтегрування популярного методу пісенного демаршу до традиційної системи лінгвістичного навчання забезпечуює пришвидшене подолання мовних бар’єрів, поглиблене вивчення фонетики, розвиток мовленнєвого слуху, опору на артикуляційні відчуття, що гарантує якісні показники формування комунікативної компетенції у студентів. Надаються деякі рекомендації щодо організації навчання іспанської мови з активним використанням римованих текстів: поезії, пісень.