Англійські лексичні одиниці, що пов’язані з розвитком техніки та технологій у містах - Гулей, Т.В. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2011)
У статті розглядається виникнення та функціонування в англійській мові номінативних одиниць на позначення міських реалій, які утворилися в результаті урбанізаційних процесів, а саме в ході поширення новітніх технологій у містах. Також представлені принципи творення та фактори актуалізації досліджуваних структурно-складних лексем в англійській мові.