Переклад архаїзованої групи дієслів - Ласінська, Т.А. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2011)
У статті досліджені особливості перекладу англійських архаїчних дієслів українською мовою. Розглядаються найбільш вдалі лексичні трансформації, що трапляються в українських перекладах. Запропоновано шкалу оцінки перекладу архаїчних дієслів, яка враховує передачу їх основних функцій.