Збереження прагматичного потенціалу топонімічних та історичних реалій англомовного політичного дискурсу в українських перекладах - Лобода, Ю.А. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2011)
У статті розглядаються особливості відтворення прагматичного змісту топонімів та окремих історичних реалій політичного дискурсу США, проведено аналіз варіантів перекладу англомовної національної топоніміки українською мовою.