Лінгвосинергетика поряд з іншими методами дослідження філософського тексту: доцільність, можливості, межі - Малиновська, І.В. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2011)
В роботі постулюється можливість філософського тексту, дискурсу і мови виступати у якості предмету лінгвістичних досліджень, чому значно посприяло становлення лінгвосинергетики. Обґрунтовується необхідність використання синергетичної парадигми у комплексі із функціонально-семантичними, структурними, когнітивними та іншими підходами і методів, які можуть бути залученими в кожній окремій ситуації дослідження.