Дискурсивні аспекти породження вербальних конфліктів та їх конфліктогенні чинники - Чайка, Л.В. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2011)
У статті пропонується дискурсивний підхід до категорії вербального конфлікту через визначення конфліктогенного чинника як мовної одиниці/ конструкції, що виступає маркером екстралінгвістичних ознак комунікантів.