Експериенційні метафори як засоби концептуалізації наукових понять - Шаля, О.І. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2011)
У статті досліджуються експериенційні метафори у мові науки, котрі впливають на формулювання наукових проблем і підходів до розгляду та концептуалізації наукових ідей. Було встановлено, що вони мають компаративний потенціал, евристичну та експресивну силу, а також полегшують сприйняття наукової прози.