Традиційні звичаї як система спадкоємної культурної трансмісії (засади та досвід вивчення) - Гаврилюк, Н. (Народна творчість та етнографія, 2010)
У статті на основі текстів наративів, записаних 2009 року на Сході України, досліджуються вияви процесу спадкоємності традицій – міжпоколінної передачі інформації у сфері звичаїв, обрядів та пов’язаних з ними міфологічних вірувань.