Гостина в українців у контексті комунікації - Артюх, Л. (Народна творчість та етнографія, 2010)
У статті розглянуто гостину як один з елементів побуту, який уособлює і матеріальні, і духовні компоненти культури. У сучасному й традиційному інформаційному полі вона посідає важливе місце як засіб комунікації. Розглянуто явища системи спілкування – престижність, обмін дарунками, особливості співіснування традиції і моди.