Етнорегіональні особливості гуцульської ранньовесняної календарної обрядовості - Гавадзин, В. (Народна творчість та етнографія, 2010)
У статті досліджено характерні риси ранньовесняної календарної обрядовості Гуцульщини – етнографічного регіону Карпат. Приділено значну увагу регіональним особливостям календарних обрядів і звичаїв, з’ясовано їхню самобутність у культурно-історичному аспекті.