Про роботу Другого всеросійського конгресу фольклористів - Коваль-Фучило, І. (Народна творчість та етнографія, 2010)
1–5 лютого 2010 року в Москві тривав Другий всеросійський конгрес фольклористів. Його організував Державний республіканський центр російського фольклору за фінансової підтримки Міністерства культури Російської Федерації. Це найбільше зібрання російських учених, сферою зацікавлення яких є фольклор. Традиційними гостями на Конгресі були іноземні дослідники, які цього разу приїхали з України, Білорусі, Польщі, Сербії, Болгарії, Литви, Естонії, Фінляндії, Італії, Іспанії, Великої Британії, Казахстану та Канади. Загалом у роботі Конгресу взяло участь понад 500 осіб.