Українці Нижнього Подунав’я в Румунії - Кушнір, В. (Народна творчість та етнографія, 2010)
Етнічна група українців у Північній Добруджі й дельті Дунаю сформувалася на початку ХІХ ст. і представлена унікальним варіантом традиційної культури, яку вивчають з 80-х років ХІХ ст. У статті розглянуто питання періодизації етнографічних досліджень у регіоні, науковий доробок Ф. Вовка, науковців середини ХХ ст., громадських і наукових установ України та Румунії 1990-х років.