Лемківські трудові пісні-діалоги - Бодак, Я. (Народна творчість та етнографія, 2010)
Статтю присвячено дослідженню лемківських трудових пісень – польових та пастуших. У ній уперше опубліковано чотири різновиди пастуших пісень-діалогів і одна копальницька пісня-сценка, які за своїми функціями і стилем належать до унікальних зразків лемківського музичного фольклору.