Поетична спадщина урумського поета – Валерія Кіора (філософський аспект) - Сардарян, К.Г. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
Робота присвячена дослідженню особливостей літературного спадку урумського поета Валерія Кіора як оригінального вияву його образного мислення. Автором висвітлено жанрово- тематичне розмаїття поетичної спадщини В. Кіора, охарактеризовано специфіку поетичної інтерпретації філософських тем поета Приазов’я в контексті українського дискурсу. Ключові слова: грецька література, література Приазов’я, поетична спадщина, інтимна лірика, філософське осмислення проблеми буття, жанр, тематичне розмаїття.