Рецепція міста у творчості Бориса Тенети - Дубініна, В.О. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті аналізується тема міста й проблеми, які виникають у зв’язку з активними процесами урбанізації. Їхнє відображення в прозових та поетичних творах письменника першої половини ХХ століття. Автор показує, яким чином місто впливає на характер і долі людей, як змінює їхній світогляд і світосприйняття.