Рецепція міста у повісті В. Стуса “Подорож до Щастівська” - Несвіт, С.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
Стаття присвячена проблемі існування людини у місті як іншому, чужорідному за своєю суттю соціальному середовищі. Центральне місце відводиться дослідженню екзистенціальної проблематики у художній спадщині В. Стуса, зокрема – у повісті “Подорож до Щастівська”. В основу дослідження покладена ідея про те, що пошуки людиною сенсу власного існування перебувають в одній площині зі спробами національної самоідентифікації і є необхідною умовою інтелектуального і духовного зростання будь-якої особистості. У ході дослідження встановлюються тісні зв’язки між прозовою, поетичною, літературно-критичною спадщиною В. Стуса. Ключові слова: місто, самоідентифікація, особистість, проза.