Концепт міста у творчості футуристів (на прикладі творів Ґео Шкурупія) - Данькевич, Ю.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті розглядаються художні методи та прийоми, за допомогою яких Ґео Шкурупій створював образ міста. Якщо у поезіях місто було зображено зі споду, із його маргіналами, то у прозі, особливо у романах, образ, крізь футуристичні авторські порівняння, конкретизується та поетизується. Ключові слова: художні методи, образ міста, маргінали, футуристичні авторські порівняння, поетика.