Локус кімнати як складова хронотопної структури роману В. Підмогильного “Місто” - Бібік, В.Б. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті робиться спроба чіткої семантизації термінів “топос”, “локус”. Досліджуються функції і художня цінність локусу кімнати у романі В. Підмогильного “Місто”. Локус кімнати аналізується як складова лексико-семантичного поля концепту дім. Прослідковується кореляція просторових образів дороги, міста і дому у хронотопній структурі роману. Увага зосереджується на взаємозалежності замкненого простору кімнати і внутрішнього простору головного героя. Ключові слова: локус, топос, хронотоп, внутрішній простір, локус кімнати.