Образ міста в поезії Ліни Костенко: пошук особистісної й національної ідентичності - Варава, О.Б. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті осмислюється особистісна й національна ідентичність людини через представлений в поезії Ліни Костенко образ міста. Окреслена проблема у творчості поетеси не вивчалась. Масив її поезії, де виділяються топоси міста, автор ділить на кілька блоків, в центрі яких перебувають такі групи концептів, як “своє / чуже”, “близьке / далеке”, “історичне / сучасне / майбутнє”, “велике місто / передмістя”. Значна увага в статті приділяється тлумаченню проблеми стосунків митця і міста.