Лінгвофілософський аспект вивчення концептів динаміки і статики у художньому творі - Мелентьєва, В.Ю. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
Статтю присвячено аналізу наукових досліджень концептів динаміки і статики у лінгвофілософській науці, досліджена поява і розвиток цих концептів, представлено семантичну класифікацію дієслівних лексем, що позначають рух. Ключові слова: концепт, динаміка, статика, дієслова руху.