Конфліктогенні наслідки сучасних урбанізаційних процесів у світі - Качан, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2012)
Досліджуються можливі дестабілізаційні наслідки, зумовлені урбанізаційними процесами. Розглядаються ризики виникнення гуманітарних катастроф, соціально-політичних конфліктів, а також необхідні умови для актуалізації цих ризиків.