Многослойная предварительно напряженная полуплоскость при воздействии подвижной нагрузки - Глухов, Ю.П. (Доповіді НАН України, 2011)
У рамках лінеаризованої теорії пружності для тіл з початковими напруженнями розглянута постановка плоскої усталеної задачі про збурення багатошарового попередньо напруженого напівпростору поверхневим навантаженням, що рухається з постійною швидкістю. Як приклад розглянута двомірна задача для двошарового напівпростору. За допомогою методу інтегральних перетворень Фур'є отриманий в загальному вигляді фундаментальний розв'язок задачі при різних умовах контакту і швидкостях руху навантаження.