Синтез тіоціанатів сульфоленового ряду - Пархоменко, П.І.; Мусієнко, О.А.; Курильчик, С.М.; Кріль, Л.М.; Пархоменко, В.І.; Євстігнєєва, О.М. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2001)
Взаємодією 3-метил-4-бром-2-тіолен-1,1-діоксиду, 3-хлор-4-бром-2-тіолен-1,1-діоксиду, 3-(бромомети-лен)-4-бром-2-тіолен-1,1-діоксиду, 3-метил- або 3-хлор-3,4-дибромтіолан-1,1-діоксидів з роданідом калію вперше одержано невідомі раніше сульфоленілтіоціанати: 3-метил-4-тіоціанато-2-тіолен-1,1-діоксид, 3-хлор-4-тіоціанато-2-тіолен-1,1-діоксид і 3-(тіоціанатометилен)-4-тіоціанато-2-тіолен-1,1-діоксид.