“Symbolarium” роману П. Вежінова “Вночі на білих конях” - Сайковська, О.Ю. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
Стаття присвячена проблемі визначення символіки у романі болгарського письменника Павела Вежінова “Вночі на білих конях” як важливої складової його художнього мислення. Автор наголошує на фантастичній природі символів, класифікує їх та розглядає “мистецтво” як метасимвол, який виводить філософські і морально-етичні проблеми роману на новий рівень естетичного сприйняття. Ключові слова: фантастичні символи, метасимвол, культура.