Місто як світ абсурду в романі “Вовкулака” В. Дрозда - Дашко, Н.С. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті проаналізовано своєрідність інтерпретації образу міста в романі В. Дрозда “Вовкулака”. Місто розглядається як світ абсурду, зміст якого розкривається через онтологічні модуси самотності й відчуженості головного героя твору та мотив гри. Увага акцентується на урбаністичному хронотопі як засобі відтворення психології героя. Абсурдність світу міста й буття людини в ньому реалізується через опозиції місто–ліс, місто–село, у змістовій наповненості яких спостерігаються семантичні зміщення. Простежується типологія індивідуального художнього світотворення у творчості прозаїка 60–90-х років ХХ століття. Ключові слова: роман, хронотоп, образ, герой, художня деталь.