Опозиція місто / село в романі Теодозії Зарівної “Полювання на птахів небесних” - Чумак, О.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті розглядається тема опозиції міста та села та проблеми, що виникають у зв’язку з явищами урбанізації. Вони зображуються на прикладі роману української письменниці ХХІ століття Теодозії Зарівної “Полювання на птахів небесних”. Яким чином місто та село впливають на світогляд та сприйняття дійсності. Як саме відбувається протиставлення образів Міста та Села, а також як стрімке зростання міст впливає на моральність та духовність особистості. Які постають актуальні проблеми у зв’язку з розвитком міст. Особливості зображення образів Міста та Села письменницею. Ключові слова: місто, село, опозиція, урбанізація, ідіостиль.