Суїцидальні кола урбаністичного пекла (персонаж-самогубець в українській міській прозі 20–30-х років ХХ ст.) - Нестелєєв, М.А. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті досліджується суїцидальна поведінка персонажів у міській прозі 20–30-х років ХХ ст. Автор аналізує особливості урбаністичної художньої літератури у контексті конфлікту зовнішнього та внутрішнього простору персонажів, гендерної специфіки поведінки як суїцидальних факторів. Також визначаються закономірності прояву суїцидальних тенденцій у маргінальному міському просторі. Ключові слова: міський текст, суїцидальний мотив, “Розстріляне відродження”.