Застосування методу оберненої задачі розсіювання до рівняння Вахненка–Паркеса для опису взаємодії солітону з періодичною хвилею - Вахненко, В.О. (Доповіді НАН України, 2011)
Описано процедуру оберненої задачі розсіювання для знаходження розв'язків рівняння Вахненка–Паркеса, які пов'язуються як з дискретною, так і з неперервною частиною спектральних даних у асоційованій спектральній задачі. Вивчається взаємодія солітону та періодичної хвилі.