Символ як експресема в українських народних ліричних піснях - Микитів, Г.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
Стаття присвячена аналізу символа як засобу вираження експресивності українського фольклорного дискурсу. Виявлена семантика пісенних символів, визначена їх емоційно- експресивна роль. Ключові слова: символ, експресема, образна символіка, засіб мовної експересії, стилістина роль, стилістема.