Концепція поглядів мислителів Давнього Сходу на інформацію про слово-символ як носія певного змісту у процесі комунікації - Мороз, В.Я. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
Стаття присвячена актуальним питанням соціальної комунікації, проблемі виділення головних чинників комунікаційної моделі суспільного життя, дослідженню основних теоретичних положень концепцій інформації мислителів Месопотамії, Єгипту, Індії, Китаю на інформацію про слово-символ як носія певного змісту у процесі комунікації. Розглядається питання про унікальність значення знакових систем давньої писемності. Ключові слова: концепції інформації мислителів давньої культури, комунікаційна модель суспільства, усна і писемна комунікація, знакові системи давньої писемності.