Синтез M2^ILn(PO4)(M^VI O4) (M^I — Na, K; M^VI — Mo, W) в умовах кристалізації з розчинів-розплавів - Теребіленко, К.В.; Затовський, І.В.; Теребіленко, Л.В.; Слободяник, М.С. (Доповіді НАН України, 2011)
Досліджено закономірності утворення фосфат-молібдатів M2^ILn(PO4)(M^VIO4), де M^I — Na, K; M^VI — Mo, W, в умовах кристалізації з розчинів-розплавів систем M2^IO–Ln2O3–P2O5–M^VIO3, де M^I — Na, K; Ln — La–Nd, Sm–Lu; M^VI — Mo, W. Виявлено, що змішаноаніонні сполуки утворюються у випадку наявності широкого температурного інтервалу між фазоутворенням двох одноаніонних фаз. Оптимізація умов синтезу показує вибірковість даного каркасу як до радіусу тривалентного металу Rіон=0,110–0,102 нм, так і до температурних характеристик розчинів-розплавів.