Термочувствительные сополимерные гидрогели с регулируемой температурой фазового перехода - Самченко, Ю.М.; Коновалова, В.В.; Коротич, Е.И.; Полторацкая, Т.П.; Побегай, А.А.; Бурбан, А.Ф.; Ульберг, З.Р. (Доповіді НАН України, 2011)
Розроблено методи отримання термочутливих співполімерних гідрогелів на основі N-ізопропілакриламіду і мономерів акрилового ряду (акриламід, акрилонітрил, акрилова кислота та метилакрилат). Досліджено механізми термоіндукованих фазових переходів у гідрогелевих матрицях та закономірності термоіндукованого вивільнення модельних сполук і лікарських препаратів (аніліну, новокаїну та диклофенак натрію) із них.