Виживаність 3D-культури клітин MCF-7 у безсироватковому середовищі - Непийвода, Х.Д.; Гарманчук, Л.В.; Перепелиціна, О.М.; Скачкова, О.В.; Храновська, Н.М.; Сидоренко, М.В.; Остапченко, Л.І. (Доповіді НАН України, 2011)
Показано вищу резистентність сфероїдної культури (3D-модель) пухлинних клітин MCF-7 до відсутності в середовищі культивування сироваткових факторів у порівнянні зі стандартними умовами культивування та з моношаровим ростом (2D-модель), про що свідчить показник живих клітин, апоптичний індекс, розподіл клітин за фазами циклу та адгезивні характеристики.