Количественное определение связанного с эритроцитами лошади криопротектора методом криоскопии - Кучков, В.Н.; Зинченко, В.Д. (Доповіді НАН України, 2011)
За допомогою спеціально розробленого кріоскопічного осмометра вимірювали температуру замерзання рідини в суспензії еритроцитів коня після додавання кріопротекторів: 1,2-пропандіолу, диметилсульфоксиду та гліцерину. Встановлено, що 1 мл суспензії еритроцитів коня (гематокрит 98%) після багатократного відмивання ізотонічним розчином хлориду натрію містить (5,57±0,24) мг 1,2-ПД, (4,92±0,21) мг гліцерину та (0,93±0,18) мг ДМСО.